Vega Härskogen

Miljön i Härskogens naturreservat bjuder in till fysisk aktivitet med motionsslingor och elljusspår. Ett nybyggt gym finns i lokalerna samt ett utegym alldeles i närheten.
En kort promenad från boendet finns sjö med badplats, eget båthus samt bastu och brygga. Här finns också tillgång till båt och kanot för fiske och äventyr runt Härsjön. Eldstäder och vindskydd i naturreservatet skapar fina samlingsplatser för grillkvällar och samvaro.

Vår aktivitetshandledare och arbetsterapeut uppmuntrar och skapar förutsättningar för en aktiv vardag med naturupplevelser som främjar rehabilitering och återhämtning. I samråd med klienten anordnas aktiviteter utanför området vid intresse och behov. Såsom sportevenemang, sociala tillställningar, kulturupplevelser eller föreläsningar. 

Vår kock lagar all mat från grunden, efter säsong och med fokus på en hälsosam och varierad kost. Köket är även öppet för den som vill delta och utvecklas inom matlagning, öka sin självstänighet och kanske samtidigt träna på struktur och planering.

På Vega Härskogen finns alltid något att göra! För den händiga finns möjlighet att bidra till fastighetsskötsel, både smått och stort ska skötas och all hjälp är välkommen! För den med gröna fingrar finns mycket att sätta händerna i och kan vi hjälpas åt att skapa och ta hand om och njuta av odlingar och planteringar. Bara fantasin sätter gränserna. 

Varmt välkommen att höra av dig om du vill veta mer!